dinsdag 24 juni 2014

Software

Software, of gewoon software, ook wel bekend als computerprogramma's, is de immateriële component computers. Software contrast met computerhardware, de fysieke component computers. Computer hardware en software vereisen elkaar en geen van beide kan realistisch worden gebruikt zonder de ander.
Computer software omvat alle computerprogramma's, ongeacht hun architectuur; bijvoorbeeld uitvoerbare bestanden, bibliotheken en scripts zijn computersoftware. Toch deelt hun onderlinge eigenschappen: software bestaat uit duidelijke instructies die bij de uitvoering, instrueert hardware om de taken waarvoor het is ontworpen voeren. Software wordt opgeslagen in het computergeheugen en kan niet worden aangeraakt, zoals een 3D getoond in illustratie model niet kan worden aangeraakt.
Op het laagste niveau, uitvoerbare code bestaat uit machinetaal specifiek voor een individuele processor instructies - typisch een centrale verwerkingseenheid (CPU). Een taal machine bestaat uit groepen van binaire waarden betekenen processor instructies die de toestand van de computer te veranderen van zijn voorgaande staat. Een effect dat niet direct waarneembaar voor de gebruiker - bijvoorbeeld kan een instructie opgeslagen waarde in een bepaalde opslagplaats in de computer. Statuswijziging zichtbaar voor de gebruiker moet worden - een instructie kan ook (indirect) iets weergegeven op een scherm van het computer systeem. De processor voert de instructies in de volgorde waarin ze worden verstrekt, tenzij het wordt geïnstrueerd om "jump" naar een andere instructie, of onderbroken.
Software wordt meestal geschreven in een high-level programmeertalen die makkelijker en efficiënter voor mensen om te gebruiken (dichter bij de natuurlijke taal) dan machinetaal. High-level talen worden gecompileerd of geïnterpreteerd in machinetaal object code. Software kan ook worden geschreven in een low-level assembler, in wezen, een vaag ezelsbruggetje voorstelling van een machine taal met behulp van een natuurlijke taal alfabet. Assembler wordt omgezet in object code via een assembler.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.